2021-10-17 20:42:43

Važnost doručka u svakodnevnoj prehrani

Učenici 5. b razreda OŠ Ljudevita Gaja i učiteljica hrvatskog jezika Marinela Banovčić obilježili su Svjetski dan hrane. Osim što su istražili kakva je situacija s prehranom školske djece u cijelom svijetu, osvijestili su i podatke i velikim količinama svakodnevno  odbačene hrane.

Poražavajuća je činjenica da u jednom dijelu svijeta djeca gladuju dok u drugom dijelu svijeta žive u izobilju. Procijenili su da djeca u Hrvatskoj ipak žive prosječno i kako bi bilo lijepo da svako dijete ima besplatan obrok u školi. Svjetski dan hrane povezali su i s važnošću jutarnjeg obroka te odlučili da će jednom mjesečno imati zajednički razredni doručak u školi uz topli napitak. Za ovu priliku mazali su peciva domaćim džemovima, ajvarom i maslacem, a onda se još počastili slasticama (kuglof, ekleri, pita s jabukama, mafini).

 

Web novinari

Fotografije: učiteljica M. Banovčić i učenici 5.b razreda OŠ Ljudevita Gaja N. Gradiška


Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška